Unsplash/Pablo Merchán Montes

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ak sa rozhodneš ísť najesť do reštaurácie, určite si chceš vyberať kvalitu. Vieš, ako sa dá rozlíšiť naozaj dobrý podnik od toho menej kvalitného až pochybného? Šéfkuchári a spokojní zákazníci vytvorili na Reddite anketu, do ktorej sa zapojili desiatky ľudí a odovzdali svoje cenné skúsenosti.

Niektoré tipy sú celkom logické, no nad niektorými si sa určite doteraz veľmi nezamýšľala. Keď sa najbližšie vyberieš na obed alebo večeru, všímaj si aj tieto detaily.

1. Príliš veľký výber v jedálnom lístku neveští nič dobré. Radšej robiť pár pokrmov a kvalitne, ako veľa a všetko flákať.

2. Menu by nemalo byť staré, špinavé, ulepené alebo mastné – ide o veľmi negatívne znamenie.

3. Plný podnik je väčšinou garanciou kvality. Aj na dovolenkách jedávajte len tam, kde je väčšina stolov obsadená.

4. Ak si v krajine turista alebo cudzinec, vždy sa choď najesť tam, kde chodievajú domáci. Oni sa vyznajú lepšie, takže sa nenechaj zlákať fast foodami.

5. Špeciálne ponuky v niektorých podnikoch sú jedlá, ktoré sú pre nich veľmi ziskové alebo ich potrebujú čo najskôr vypredať.

6. O dobrom podniku veľa prezradia aj zamestnanci. Mali by sa usmievať a určite by sa nemali hrať na telefónoch či vyžadovať tringelt.

7. V dobrej reštaurácii sú všetky stoly upratané a veci na nich sú pekne uložené. Ak vyzerajú stoly rovnako, personálu záleží na tom, aby reštaurácia ako celok ladila.

8. Ak nejde o menu, je podozrivé, ak dostaneš objednávku do 10 minút. V tom prípade sa asi nepripravovalo všetko čerstvé.

9. Pozri sa aj na taniere ostatných zákazníkov. Ak ich vracajú zjedené len na polovicu, asi s ich jedlom nebolo všetko v poriadku.

10. Zvýš pozornosť aj vtedy, ak je jedálny lístok plný sezónnych potravín, ktoré však nie sú aktuálne a zodpovedajúce danému obdobiu.

11. Reštaurácia by nemala veľmi upozorňovať na to, že jedlo je domáce (homemade) a čerstvé (fresh). Každý ich pokrm by predsa mal byť taký.

12. Ak dávajú na mäso veľa korenia alebo omáčky, možno sa tým snažia niečo ukryť (napríklad horšiu kvalitu).

13. Ak sú záchody v zlom stave, kuchyňa na tom nebude o nič lepšie.

Je niečo, čo si si v podnikoch všimla ty a rada by si to do zoznamu doplnila?

Zdroj: Reddit

Viac z kategórieLife